Ensembles
Trio di Bianco Natale
Trio di Bianco Natale is een samenwerkingsverband tussen Ben Heijnen (Tenor), Nicole Golsteijn-Heijnen (Dwarsfluit) en Hilde Pisters-Ubben (Piano). Het ensemble kent zich al jaren. Natuurlijk doordat Ben en Nicole, broer en zus zijn, maar ook Hilde is al jaren vaste begeleidster. Logischerwijs is Trio di bianco Natale ontstaan. Allereerst is het ensemble opgericht voor kerstconcerten, maar inmiddels is het repertoire uitgebreid. Het repertoire varieert van Bach tot Martin. Inmiddels heeft dit trio ook al vele concerten gegeven in binnen en buitenland.
Nicole Golsteijn-Heijnen (*1980) begon op 8-jarige leeftijd met het bespelen van de dwarsfluit. Ze won verschillende solistenconcoursen. Hierna deed ze toelating aan het conservatorium te Maastricht en studeerde bij Jo Verboeket en Peter Rijckx. Daarna heeft ze lessen gevolgd bij Carlo Jans aan het conservatorium te Luxemburg. Ook volgde ze masterclasses bij Janos Balint (Hongarije), Graig Goodman (Strassbourg), Mia Dreese (Groningen), Jean-Claude Gerard (Stuttgart), Aldo Baerten (Antwerpen) en Emily Beynon (Den Haag). Nicole treedt graag op en ze speelde samen met diverse koren en orkesten uit de regio. Zoals Con Amore uit Baexem en het Posterholts Gemend koor en het koninklijk Roermonds Mannenkoor. Deze kerst gaat ze o.a. optreden met het mannenkoor van Meersen. In 2008 concerteerde ze met de harmonie van Boukoul de romantische fluitsolo met harmoniebegeleiding van Cecil Chaminade. Ook geeft Nicole veel concerten met haar echtgenoot Bart Golsteijn, organist. Ze luisteren veel rouw- en trouwdiensten op en geven regelmatig concerten in de diverse kerken uit de regio. Nicole is verder ook intendant voor de programmering van de Cuypers huiskamerconcerten. Ook treedt ze hier regelmatig op en vertolkte zij bijvoorbeeld de Sonate “Henry Luyten”, speciaal gecomponeerd voor dwarsfluit / klarinet en piano door Gerard Sars. Nicole speelt in diverse kamermuziek ensembles. Naast het Trio Di Bianco Natale speelt ze ook in o.a. Trio Faunus (sopraan / dwarsfluit / piano) Trio Flute Majestique (dwarsfluittrio) en Trio Traverse (dwarsfluitduo met piano). Tot slot is Nicole ook blokfluit- en dwarsfluitdocente in de regio. Ze vindt het een uitdaging om bij ieder kind of volwassene de sleutel te vinden waarmee ze plezier in muziek beleven. Meer informatie over Nicole kunt u vinden op: http://nicole.golsteijn.eu. of mail naar: muziek*at*golsteijn.eu.
Hilde Pisters-Ubben(*1968) Studeerde van 1987 tot 1994 aan het Maastrichts Conservatoirum. Zij combineerde de hoofdvakken schoolmuziek en piano. Hoofdvakdocenten waren Jo Dusseldorp en Joop Celis. In de laatste fase van haar studie verrijkte zij haar pianokwaliteiten middels een lessencyclus aan het conservatorium van Sint Petersburg.
Aanvankelijk startte Hilde haar beroepsactiviteiten in de harmonie- en fanfarewereld, waar zij zich gedurende lange tijd inzette voor de algemene vorming voor jongeren en ouderen van zeer uiteenlopend niveau. Dit deed zij ook onder de vlag van de muziekscholen in het Belgische Kinrooi en het Duitse Geilenkirchen.
In de loop der jaren ging haar aandacht meer en meer uit naar de zang- en koorwereld. Zo volgde ze aan het Tilburgs Conservatorium de opleiding koordirectie met specialisatie kerkmuziek. Later vulde zij dit aan met diverse cursussen op het vlak van koordirectie, ondermeer bij Ton Braas en Marc Versteeg, docent koordirectie bij de stichting samenwerkende Nederlandse korenorganisaties.
Tot slot was Hilde in 2008 artistiek leider van de musical ‘Kismet’, hiermee heeft ze laten zien dat ook amateur koren een musical ten gehore kunnen laten brengen. Hilde schreef de arrangementen voor orkest en piano en gaf artistieke leiding aan het geheel. Momenteel arrangeert Hilde nog steeds voor bezettingen van gemengd koor en combo.
Tot slot is zij reeds vele jaren actief in de koorwereld als dirigente van diverse al dan niet gemengde zangkoren. Op dit ogenblik kan zij bogen op ruim 20 jaar ervaring als dirigente van zeer uiteenlopende verenigingen, zowel jongeren als senioren, en gericht op kerkelijke en profane muziek.
Jean-Pierre Steijvers
Jean-Pierre Steijvers heeft hoofdvak orgel, piano en kerkmuziek gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast heeft hij diverse masterclasses bij gerenommeerde organisten gevolgd. Hij is prijswinnaar bij orgelconcoursen in Dublin, Luzern (eerste prijs J.S.Bach concours), Chartres, Laureaat (Le XVIe Concours International d'Orgue-Grand Prix de Chartres Interprétation), Kaliningrad (eerste prijs M.Tariverdiev First International Organ Competition) en tevens winnaar van de "Moscow Philharmonic Society Special Award".
Hij geeft vele concerten in Europa, Rusland en de USA.
Jean-Pierre Steijvers heeft in Rusland meerdere onderscheidingen ontvangen voor het promoten van de orgelmuziek van de Russische componist Mikael Tariverdiev en diens prestigieuze internationaal orgelconcours in Europa en voor zijn medewerking aan de DVD "Quo vadis", opgenomen om de gevolgen van de ramp in Chernobyl onder de aandacht te brengen.
In april 2006 geeft hij op uitnodiging van "The Chernobyl Union of Russia" concerten in Minsk en Polozk (Belarussia) ter gelegenheid van "Twenty Years after Chernobyl".
Sinds 1999 geeft hij ieder jaar concerten in de belangrijkste concertzalen van vrijwel geheel Rusland.
Sinds mei 2004 is hij benoemd tot "Organiste-Titulaire" van de St. Christoffel Kathedraal te Roermond en in mei 2006 volgt zijn benoeming tot "Organiste-Titulaire" van het Louvigny/Robustelly/Verschueren orgel in de Caroluskapel van het voormalig Groot Seminarie van het Bisdom Roermond. Daarnaast is hij docent orgel, piano en muziektheorie aan het Centrum voor de Kunsten te Roermond.
Met regelmaat treedt hij op als organist met het Limburgs Symfonie Orkest.
Historische orgels van o.a. het bijzondere Severijn-orgel van de OLV Basiliek in Maastricht, het Christian Müller orgel van de Waalse Kerk in Amsterdam en het Louvigny/Robustelly/Verschueren orgel van de Caroluskapel in Roermond zijn door hem op cd vastgelegd.
Met regelmaat geeft hij concerten als pianist in de combinatie van piano en harmonium. Hij is een pleitbezorger voor deze unieke en vaak ondergewaardeerde combinatie.
In december 2007 wordt aan hem de "Kiwanis Cultuurprijs 2007" toegekend als blijk van waardering voor het uitdragen van het orgel en orgelcultuur in binnen- en buitenland.